PolicyWatch

Femstjernebevægelsens leder trækker sig

Luigi Di Maio har bekræftet, at han trækker sig som partileder af Femstjernebevægelsen, der er i modvind.

Foto: ALBERTO PIZZOLI/AFP / AFP

Partileder Luigi Di Maio trækker sig som leder af Femstjernebevægelsen i Italien. Men han vil fortsat være engageret i partiet, siger han ifølge Reuters.

En ny leder af partiet, som er med i Italiens regering, bliver valgt i løbet af de kommende måneder efter en partikongres, siger Di Maio.

Indtil da bliver det partimedlem Vito Crimi, som varetager tjansen efter Luigi Di Maio, der også er udenrigsminister.

Di Maio har ledet Femstjernebevægelsen siden september 2017, men har stået over for voksende modstand internt i bevægelsen. Flere parlamentarikere er således trådt ud af partiet, der står dårligt i meningsmålingerne.

Stridighederne i Femstjernebevægelsen synes at svække premierminister Giuseppe Contes svage koalition yderligere.

Femstjernebevægelsen er det største parti i koalitionen, men partiet står dårligt i meningsmålingerne med en opbakning på omkring 16 procent. 

I weekenden er der regionalvalg i to af Italiens 20 regioner - Calabrien og Emilia-Romagna. Valget ventes at styrke partiet Ligaen, hvilket kan forværre krisen og få regeringen til at gå af.

Ligaen, som frem til efteråret sidste år var allieret med Femstjernebevægelsen, står i dag langt fra den tidligere alliancepartner.

Ny regering er på plads i Italien 

Femstjernebevægelsen siger ja til regering med eksfjenden PD 

Mere fra PolicyWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier