PolicyWatch

Partier vil genrejse den interne vagthund i Skat

Enhedslisten får opbakning fra R og DF i sit forhandlingskrav om at reetablere og styrke den nu skrinlagte interne revision i skattevæsnet.

Foto: Sarah Christine Nørgaard/BT/Ritzau Scanpix

I en tid, hvor svindel- og korruptionsskandalerne står i kø, vil Enhedslisten nu stille krav om ikke blot at reetablere den interne revision i skatteforvaltningen, men også sikre vagthundens uafhængighed fra departementet.

Det skriver Politiken fredag.

"Når vi ser disse skandalesager og oplever, at det er alt for nemt at svindle, så svækker det vores alle sammens tillid til de helt bærende samfundskonstruktioner. Hvis vi mister tilliden til dem, der indkræver vores skat, så mister man simpelthen lysten til selv at betale skat og bakke op om fællesskabet. Og så eroderer hele vores samfundsmodel," siger Rune Lund, Enhedslistens skatte- og finansordfører, til Politiken.

Inden længe indledes forhandlingerne om at udmønte de 1,7 mia. kr., der blev afsat på de røde partiers finanslov til at styrke skatteforvaltningen.

Her vil Enhedslisten medbringe kravet om at genetablere den interne revision i Skatteministeriet med i første omgang 25 ekstra årsværk.

Rune Lund siger, at det er helt afgørende, at vagthunden bliver gjort uafhængig af departementet, og partiet foreslår, at den interne revision skal referere til et nyoprettet revisionsudvalg.

Denne model har eksperter i offentlig revision og brancheorganisationen for godkendte revisorer (FSR) også foreslået.

Udspillet om at genskabe og sikre uvildigheden af den interne vagthund får umiddelbart opbakning fra både R og DF:

"Vi er super positive over for forslaget. Det giver umiddelbart rigtig god mening at styrke den interne revision som led i den opgradering af kontrollen, som vi skal til at forhandle om," siger den radikale skatteordfører, Kathrine Olldag, til Politiken.

(Denne artikel er leveret af Ritzau på vegne af Politiken)

Mangelfuld kontrol med milliardkonto bekymrer statsrevisorer 

Skats nye it-system bliver endnu mere forsinket  

Mere fra PolicyWatch

Finanskrisens sidste store opgør slutter med champagne og økonomisk ruin

Den tidligere adm. direktør i Roskilde Bank Niels Valentin Hansen blev torsdag i Højesteret dømt til at betale en erstatning på godt 232 mio. kr. til Finansiel Stabilitet. Statens bank ser næppe nogensinde pengene, men påpeger, at det ikke var det, man gik efter. Frifundne bestyrelsesmedlemmer ånder lettet op.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier