PolicyWatch

Mærsk-formand og Lego-chef enige: Trumps klimamodstand uden betydning

Selvom USA's præsident advarer mod dommedagsprofeter, kan grøn omstilling ikke stoppes nu, mener Mærsk-formand og Lego-topchef.

Jim Hagemann Snabe, bestyrelsesformand i både Mærsk og Siemens, ser grøn omstilling som en forretningsmulighed. | Foto: Denis Balibouse/Reuters/Ritzau Scanpix

Donald Trumps manglende vilje til at kaste sig ind i klimakampen, har ikke den store betydning, selv om han er præsident for verdens mest magtfulde land og verdens største økonomi, USA.

Det er den samstemmende melding fra A.P.Møller-Mærsks bestyrelsesformand og fra topchefen i Lego, efter de har deltaget i ugens World Economic Forum i den schweiziske alpeby Davos, skriver Børsen.

"Det vil være forkert at sige, at det næsten er ligegyldigt, fordi det er aldrig ligegyldigt, hvad den amerikanske præsident siger og gør. Men en af de store ting, jeg kommer hjem med fra det her møde, er, at 80 pct. af erhvervslederne, der er her, indser, at grøn omstilling er en forretningsmulighed. De lægger deres investeringer om. I min verden stiller politikken rammebetingelserne, men aktiviteterne kommer fra erhvervslivet," lyder det fra formanden for Mærsk, Jim Hagemann Snabe, til Børsen.

Trump afviser miljøforkæmperes dommedagsprofetier

Og det synspunkt flugter med holdningen hos Legos adm. direktør, Niels B. Christiansen, som mener, at det "ingen forskel" gør, hvad klimaskeptikeren i Det Hvide Hus i Washington tænker.

"Nej, det gør det faktisk ikke. Vores sigte er længere. Jeg kan heller ikke bruge til noget, at pludselig kommer der en amerikansk præsident, som synes, at vi skal gøre noget ved klimaet, og så har vi ikke lavet noget. Så jeg tror på, at den langsigtede retning er den grønne omstilling," siger Legos topchef.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier