USA's centralbank ser stadig stærkt arbejdsmarked og moderat vækst

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, fastholdt onsdag som ventet sin toneangivende rente i intervallet 1,50 til 1,75 pct., og banken ser stadig lyst på den amerikanske økonomis udvikling.
Foto: LEAH MILLIS/REUTERS / X90205
Foto: LEAH MILLIS/REUTERS / X90205
AF RITZAU FINANS

USA's centralbank, Federal Reserve, har onsdag aften fastholdt sine toneangivende rente, fed funds rate, i intervallet 1,50 til 1,75 pct.

"Komiteen besluttede, at fastholde målrenten for federal funds rate ved 1,50 til 1,75 pct. Komiteen bedømmer, at den nuværende pengepolitiske position er passende for at støtte en vedvarende ekspansion af den økonomiske aktivitet, stærke arbejdsmarkedsbetingelse, og for at inflationen vender tilbage til komiteens mål om symmetriske 2,0 pct.," skriver bankens renteudvalg, Federal Open Market Committee (FOMC), i onsdagens rentemelding.

Det var ventet, at FOMC på mødet her i januar ikke ville ændre på renten. I en rundspørge til 109 økonomer og finanshuse, foretaget af Bloomberg News, ventede 107 en uændret rente, mens en enkelt havde set en højere rente og en anden en lavere rente.

Handelen med fed funds futures indikerede desuden, at markedet satte en sandsynlighed på 85,6 pct. for en uændret rente, mens sandsynligheden var 14,4 pct. for en højere fed funds rate. Handelen indikerede ingen sandsynlighed for en lavere rente.

På Federal Reserves rentemøde i december viste FOMC's kvartalsvise dot-plot-diagram da også, at et klart flertal af centralbankens 17 medlemmer ventede en uændret rente gennem hele 2020, men at en majoritet samtidig forventede en højere rente til næste år og igen i 2022.

I 2019 sænkede Federal Reserve sin rente tre gange i alt. I juli, september og oktober. De nedsættelser kom i kølvandet af en periode - fra december 2015 til december 2018 - som bød på ni renteforhøjelser uden afbrydelse.

Alle ti medlemmer af FOMC stemte for onsdagens rentebeslutning.

Fed-chef ser ikke første fase af handelsaftale stoppe usikkerhed om told 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også