Sagsøgte i udbyttesagen til modangreb på Skattestyrelsen: Kræver trecifret millionbeløb

Et netværk af sagsøgte i udbyttesagen går nu til modangreb på Skattestyrelsen og kræver et trecifret millionbeløb i modkrav, fordi de ikke mener, at de nåede at få de penge, de var berettiget til, før statskassen blev smækket i.
Foto: Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

De to amerikanere Richard Markowitz og John van Merkensteijn, der er henholdvis tidligere direktør i storbanken Goldman Sachs og skatteadvokat fra New York, vil nu gå til modangreb på Skattestyrelsen i den sag, der omhandler påstået svindel med udbytteskat for 12,7 mia. kr.

Det skriver Børsen.

Sammen med personer i deres netværk, heriblandt den hovedmistænkte Sanjay Shah, er de blevet sagsøgt for at have hentet 2,8 mia. kr. ud af Skat, men de afviser anklagerne om, at de skulle have handlet forkert.

I stedet vælger de nu at trække Skattestyrelsen i retten med et modkrav på et trecifret millionbeløb, skriver Børsen med henvisning til retsdokumenter offentliggjort ved domstolen i New York tirsdag.

Den meget omtalte sag har betydet, at Skattestyrelsen siden 2018 har sagsøgt en række personer og selskaber, og senest i dag, tirsdag, har styrelsen rejst et nyt krav i forsøget på at hente de mange millioner ind.

Pengekassen hos Skattestyrelsen blev lukket i tilbage i 2015, og ifølge Børsens oplysninger er årsagen til det nye modkrav, at netværket med sagsøgte ikke mener, at de inden da nåede at få den mængde penge med ud, som de var berettiget til.

Skattestyrelsen har ikke ønsket at kommentere de nye krav over for Børsen.

Skat kræver millionerstatning af banker i udbyttesag 

Ejendom i London beslaglagt i sag om udbytteskat 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også