Tysk regering og EU i kompromis om hjælpepakke til Lufthansa

Lufthansa skal opgive et antal start- og landingstilladelser i lufthavnene i München og Frankfurt for at få økonomisk hjælpepakke.
Foto: FABRIZIO BENSCH/REUTERS / X90145
Foto: FABRIZIO BENSCH/REUTERS / X90145
AF RITZAU FINANS

Den tyske regering og EU-kommissionen har fredag indgået en kompromisaftale, som betyder, at Lufthansa skal opgive et antal start- og landingstilladelser, såkaldte slots, i lufthavnene i München og Frankfurt.

Det har EU krævet for at godkende en økonomisk redningspakke fra den tyske stat til Lufthansa på 9 mia. euro.

Det erfarer erhvervsavisen Handelsblatt.

Lufthansa skal ifølge aftalen reducere sit antal af fly i de to lufthavne med samlet set otte, og samtidig skal koncernen afgive 24 slots i alt, som konkurrenter så kan samle op.

Ifølge oplysningerne skal afgivelsen kun vare halvandet år og give en mulighed for, at konkurrenter, men kun europæiske, kan opbygge egne baser i de to lufthavne.

Oprindeligt havde EU-kommissionen krævet en reduktion på 20 fly, mens Lufthansa havde tilbudt at sælge tre. Siden sænkede kommissionen sit krav til 16 fly.

Bestyrelsen i Lufthansa har dog endnu ikke godkendt kompromisset, og koncernen modsatte sig tidligere på ugen EU-kommissionens krav om en reduktion på 16 fly, da det ville svække luftfartsselskabet hub-funktioner i de to vigtige lufthavne og dermed koncernens konkurrencekraft.

Bestyrelsen ventes ifølge Handelsblatt at møde mandag for at diskutere og godkende kompromisset, hvorefter koncernen kan invitere aktionærerne til en ekstraordinær generalforsamling, der endeligt kan godkende aftalen.

Hjælpepakken skal godkendes af aktionærerne, da den også giver den tyske stat en ejerandel i luftfartsselskabet på 20 pct

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også