PolicyWatch

Sundhedsstyrelsen om vaccinestop: Venter udmelding i denne uge

Det gør indtryk på Sundhedsstyrelsen, at USA har sat vaccinationer med Johnson & Johnson på pause.

Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm. | Foto: Jens Dresling

Det gør indtryk, at USA sætter Johnson & Johnson-vaccinen på pause efter flere tilfælde af sjældne blodpropper blandt vaccinerede.

Sådan lyder det fra Sundhedsstyrelsen direktør, Søren Brostrøm, der senere i denne uge venter at melde ud, hvorvidt vaccinen skal tages i brug herhjemme.

Danmark modtager onsdag den første sending af vaccinen, der også er kendt under navnet Janssen, der er det datterselskab i Johnson & Johnson-koncernen, som udvikler vaccinen.

"Det er meget vigtigt for os, at vi får afdækket dokumentationsgrundlaget for alle vacciner, vi bruger imod covid-19, også Janssen-vaccinen."

"Det skal vi gøre, før vi fastlægger ibrugtagning i Danmark, for eksempel om vi har brug for yderligere dokumentation og videnskabelige undersøgelser, om der skal være særlige forholdsregler ved ibrugtagning, om den skal bruges til bestemte målgrupper," siger Søren Brostrøm i en skriftlig kommentar.

USA's lægemiddelstyrelse, FDA, har tirsdag sat vaccinen på pause efter seks sjældne tilfælde af blodpropper blandt de knap syv millioner, der har fået vaccinen.

Der er ikke påvist en sammenhæng endnu, men det skal nu undersøges.

Læs mere her:

USA vil sætte Johnson & Johnson-vaccine på pause 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier