ATP og Ørsted vil fordoble energiø

Danmarkshistoriens største anlægsprojekt skal være endnu større, hvis det står til ATP og Ørsted, som har lagt billet ind på at stå for projektet.
Udbudsprocessen på energiøen er i øjeblikket i gang. | Foto: PR Wood Thilsted/E+
Udbudsprocessen på energiøen er i øjeblikket i gang. | Foto: PR Wood Thilsted/E+

Pensionskæmpen ATP, energiselskabet Ørsted og entreprenørselskabet Aarsleff er et af de konsortier, som har budt ind på at opføre et af danmarkshistoriens største anlægsprojekter - den kommende energiø i Nordsøen. Nu vil de gøre energiøen endnu større, end politikerne har lagt op til, skriver Finans.

Det skal ske ved at bygge i moduler på op til 30.000 ton. Processen kan sammenlignes lidt med Lego-klodser, hvor man løbende kan bygge større. Ideen er, at man kan gøre øen større efter behov, ligesom det fremskynder byggeprocessen, fordi man kan bygge modulerne på land.

”Vores model har stor fleksibilitet i opadgående retning. Vi nævner 20 gigawatt (som vil kunne forsyne ca. 20 millioner husstande med grøn strøm, red.), men vi har faktisk ikke sat en øvre grænse,” siger Rasmus Errboe, regionsdirektør for Ørsted i Kontinentaleuropa, til mediet.

Fra politisk side er der lagt op til, at man skal bygge en vindø, som kan producere 10 gigawatt strøm.

ATP ’s konsortium er ikke det eneste, som har budt ind på at bygge energiøen. Også det såkaldte Vindø-konsortium, der tæller Copenhagen Infrastructure Partners (CIP), Andel, PFA og Pensiondanmark har lagt billet ind.

Uventet gæst kan redde energiøens fest

Ørsted frisk på kunstig ø

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også