Sverige giver forbrugerne 21 milliarder kroner i strømstøtte

Statsselskabet Svenska kraftnät vil give 30 milliarder svenske kroner (21 mia. danske kroner) til husholdninger for at kompensere høje elpriser.
Statsminister Magdalena Andersson. | Foto: 12060 Lars Schröder/TT/TT NYHETSBYRÅN / TT NYHETSBYRÅN
Statsminister Magdalena Andersson. | Foto: 12060 Lars Schröder/TT/TT NYHETSBYRÅN / TT NYHETSBYRÅN
AF RITZAU

Den svenske regering vil give 30 milliarder svenske kroner, godt 21 milliarder kroner, i strømstøtte til den svenske befolkning. Det siger statsminister Magdalena Andersson (S).

Det er endnu uafklaret, hvordan tilbagebetalingen skal ske. Det er muligt, at pengene vil blive direkte udbetalt til husholdningerne.

”Det Svenska kraftnät vil anvende mindst 30 milliarder svenske kroner på at kompensere husholdningerne for høje elpriser,” siger den svenske statsminister.

Hun understreger, at det er den russiske præsident, Vladimir Putin, og hans krig mod Ukraine, som har ført til de høje priser.

”Vi kommer ikke til at tillade, at Putin holder svenske husholdninger og virksomheder som gidsler,” siger Magdalena Andersson.

Sveriges finansminister, Mikael Damberg, kalder pengene en tilbagebetaling af såkaldte ” flaskehalsindtægter”, som kraftværkerne har fået.

Svenska kraftnät får pålagt at betale mindst 30 af 60 milliarder kroner tilbage til husholdningerne. Det meddeler den svenske regering.

Enhedslisten vil trods kompensationsaftale beskatte olieindustrien hårdere

Varmecheck på 6000 kroner er udbetalt til over 400.000 husstande

Regeringen vil lægge midlertidigt loft over huslejestigninger

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Kommissionen har fredag officielt kategoriseret Temu som en "meget stor online platform", der dermed skal leve op til en række strammere regler. | Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

Temu kommer under skrappere EU-regler

For abonnenter