PolicyWatch

Sverige giver forbrugerne 21 milliarder kroner i strømstøtte

Statsselskabet Svenska kraftnät vil give 30 milliarder svenske kroner (21 mia. danske kroner) til husholdninger for at kompensere høje elpriser.

Statsminister Magdalena Andersson. | Foto: 12060 Lars Schröder/TT/TT NYHETSBYRÅN / TT NYHETSBYRÅN

Den svenske regering vil give 30 milliarder svenske kroner, godt 21 milliarder kroner, i strømstøtte til den svenske befolkning. Det siger statsminister Magdalena Andersson (S).

Det er endnu uafklaret, hvordan tilbagebetalingen skal ske. Det er muligt, at pengene vil blive direkte udbetalt til husholdningerne.

”Det Svenska kraftnät vil anvende mindst 30 milliarder svenske kroner på at kompensere husholdningerne for høje elpriser,” siger den svenske statsminister.

Hun understreger, at det er den russiske præsident, Vladimir Putin, og hans krig mod Ukraine, som har ført til de høje priser.

”Vi kommer ikke til at tillade, at Putin holder svenske husholdninger og virksomheder som gidsler,” siger Magdalena Andersson.

Sveriges finansminister, Mikael Damberg, kalder pengene en tilbagebetaling af såkaldte ” flaskehalsindtægter”, som kraftværkerne har fået.

Svenska kraftnät får pålagt at betale mindst 30 af 60 milliarder kroner tilbage til husholdningerne. Det meddeler den svenske regering.

Enhedslisten vil trods kompensationsaftale beskatte olieindustrien hårdere

Varmecheck på 6000 kroner er udbetalt til over 400.000 husstande

Regeringen vil lægge midlertidigt loft over huslejestigninger

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier