PolicyWatch

Røde partier vil rulle Løkkes skattelettelser tilbage

Langt størstedelen af de skattelettelser, der er lavet i denne valgperiode, skal rulles tilbage, hvis rød blok vinder magten. Det mener SF, Alternativet og Enhedslisten. Socialdemokratiet er klar til at rulle to skattelettelser tilbage og er tavs om resten.

Enhedslistens finansordfører, Rune Lund, håber, at det er muligt at rulle skattelettelser tilbage efter et valg. Her ses han i Finansministeriet sammen med Pernille Skipper fra Enhedslisten. | Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

De skattelettelser, som borgere og virksomheder har fået i denne valgperiode, skal i stor stil tilbagerulles efter et valg, hvis magten skifter fra blå til rød blok.

Det mener SF, Alternativet og Enhedslisten, skriver Børsen.

Avisen har bedt alle fem partier i rød blok om at forholde sig til ni konkrete skattelettelser, der er givet i denne valgperiode siden folketingsvalget i 2015.

Både SF, Alternativet og Enhedslisten vil tilbagerulle aftalerne om bl.a. at afskaffe medielicensen, lavere registreringsafgifter på biler, fri arbejdsgiverbetalt telefon, nedsættelse af bo- og gaveafgiften for virksomheder ved generationsskifte og en del af de personskattelettelser, der blev vedtaget i februar i år.

"Det bliver selvfølgelig afgørende, hvordan mandaterne falder ud ved et valg. Men selv med de styrkeforhold, vi ser nu, vil vi kæmpe for at få rullet nogle af de her ting tilbage eller ændret, så vi kan få nogle flere sygeplejersker på hospitalerne eller bedre normeringer i børnehaverne," siger finansordfører for Enhedslisten, Rune Lund, til Børsen.

Socialdemokratiet og De Radikale har ikke svaret på Børsens konkrete spørgsmål. Socialdemokratiets skatteordfører, Jesper Petersen, slår dog fast at to af skattelettelserne skal rulles tilbage, hvis det står til partiet.

Det drejer sig om skatten på fri telefon og nedsættelsen af afgiften ved virksomheders generationsskifte.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier