PolicyWatch

Kristian Jensen efter produktivitetsfald: Vi arbejder videre

Selv om produktiviteten i Danmark er faldet de seneste tre år, holder finansminister Kristian Jensen (V) fast i, at det går den rigtige vej.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Danske virksomheder og lønmodtagere er blevet mindre værdiskabende per arbejdstime de seneste tre år. Mens danskerne siden første kvartal 2015 har arbejdet 5,5 pct. flere arbejdstimer, er BNP i samme periode kun steget med 4,9 pct.

Det skriver Børsen.  

Finansminister Kristian Jensen (V), fremhæver dog, at regeringen har taget en række initiativer, der skal forbedre produktiviteten, og flere er på vej, siger han.

Han forventer, at digitaliseringen kommer til at styrke dansk produktivitet og samtidig fremhæver han, at regeringen har taget initiativer siden 2015, der summerer op i over 10 mia. kr. i øget vækst. Deriblandt planlov, udbudslov, landbrugspakke, PSO-aftale og en energiaftale, der skal have lov til at virke.

Ifølge Kristian Jensen arbejder regeringen på at lave flere tiltag, der kan styrke produktiviteten. Derfor kigger han også i den rapport, som produktivitetskommissionen, der blev nedsat af Thorning-regeringen, har lavet.

"Først og fremmest ligger der stadig rigtigt mange anbefalinger, der arbejdes videre med rundt omkring. Den er på ingen måde hverken gemt eller glemt. Den er tværtimod meget til stede i de diskussioner, vi har," siger Kristian Jensen til Børsen.

Finansministeren understreger dog, at han har svært ved at finde et flertal i Folketinget til at sænke selskabsskatten, hvilket ifølge økonomer ses som et af de mest effektive redskaber til at øge produktiviteten.

Mere fra PolicyWatch

Midtjylland åbner hospitaler for at fastholde spin-outs

Region Midtjylland inviterer life science-virksomheder ind på regionens hospitaler for at afprøve produkter og ideer i en tidlig fase. Det sker især for at fastholde de mange spin-outs fra Aarhus Universitet, som ellers ofte etablerer sig uden for regionen.

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Finansforbundet afviser kritik af høje lønninger i bankverdenen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger i ny rapport, at bankbranchen er i top, hvad angår andelen af lønnen, der ikke kan forklares med uddannelse eller erfaring. Det kan være indikation på ineffektiv konkurrence, mener styrelsen. Finansforbundet er uenig i påstanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier