PolicyWatch

Måling: Forskelsbehandling af udenlandsk arbejdskraft møder modstand blandt danskerne

Befolkningen er ikke enig i regeringens plan om at gøre det nemmere for særlige nationaliteter at komme til Danmark for at arbejde. Det viser en ny rundspørge, som Wilke har foretaget for PolicyWatch.

Foto: Rasmus Baaner/POLFOTO

Skal en amerikaner have lettere ved at komme til Danmark og arbejde end en pakistaner? Det mener regeringen, der onsdag i sidste uge fremlagde et rekrutteringsudspil, hvor et af de centrale initiativer er en sænkelse af beløbsordningen for 12 lande, som Danmark har et særligt tæt økonomisk forhold til.

Men hvis man spørger befolkningen, er det ikke den rigtige vej at gå. Det viser en ny rundspørge, som Wilke har foretaget for PolicyWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Midtjylland åbner hospitaler for at fastholde spin-outs

Region Midtjylland inviterer life science-virksomheder ind på regionens hospitaler for at afprøve produkter og ideer i en tidlig fase. Det sker især for at fastholde de mange spin-outs fra Aarhus Universitet, som ellers ofte etablerer sig uden for regionen.

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Finansforbundet afviser kritik af høje lønninger i bankverdenen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger i ny rapport, at bankbranchen er i top, hvad angår andelen af lønnen, der ikke kan forklares med uddannelse eller erfaring. Det kan være indikation på ineffektiv konkurrence, mener styrelsen. Finansforbundet er uenig i påstanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier