Løkke efter møde med Bill Gates: "Der er fantastiske danske forretningsmuligheder i Afrika"

Dansk udviklingsbistand til Afrika skal både hjælpe lokalbefolkningen og være en god forretning for danske virksomheder, siger statsministeren efter at have spist morgenmad og diskuteret muligheder i Afrika med Microsoft-stifter Bill Gates.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen og Bill Gates holder møde på Stanhope Hotel i Bruxelles torsdag den 18. oktober 2018. | Foto: Foto: Statsministeriet/Scanpix 2018
Statsminister Lars Løkke Rasmussen og Bill Gates holder møde på Stanhope Hotel i Bruxelles torsdag den 18. oktober 2018. | Foto: Foto: Statsministeriet/Scanpix 2018

Dansk udviklingsbistand til Afrika skal være en god forretning for danske virksomheder, mener statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Det skriver Børsen.

Avisen har talt med Lars Løkke, efter han i sidste uge spiste morgenmad med Microsoft-stifter Bill Gates, der som global filantrop er en af Danmarks mulige samarbejdspartnere i Afrika.

"Jeg mener, der er fantastiske danske forretningsmuligheder i Afrika. Vi er i fuld gang med at dreje udviklingsbistanden over i retning af at blive mere økonomisk bæredygtig, hvor vi dropper det gamle skel med, at der er noget, der hedder udviklingshjælp, og så er der noget, der hedder forretning. Det skal ses i en sammenhæng," siger Lars Løkke Rasmussen til Børsen.

Under morgenmaden talte de to mænd blandt andet om indsatsområder i Afrika, om oprettelsen af et center for vaccineresearch i Danmark og om det kommende EU-budget, hvor indsatsen i Afrika også er på dagsordenen.

EU satser på Afrika

EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, lancerede for godt en måned siden en ny Afrika-strategi i forbindelse med sin årlige tale, State of the European Union.

Ambitionen er, at EU på længere sigt skal have en storstilet handelsaftale med landene på det afrikanske kontinent. På kort sigt har EU-Kommissionen ambitioner om at øge de europæiske investeringer på kontinentet for at få flere mennesker i arbejde og potentielt sende færre bistandskroner i samme retning.

"Vi skal investere mere i vores forhold til landene på dette store og noble kontinent. Og vi er nødt til at stoppe med at se dette forhold udelukkende gennem udviklingshjælpens briller. Sådan en tilgang er mere end utilstrækkelig," sagde Jean-Claude Juncker i sin tale i Europa-Parlamentets hovedsæde i Strasbourg.

Juncker-kommissionen har derfor lagt en slagplan, som skal poste EU-midler i at få flere unge i arbejde og skabe bedre forretningsklima i de afrikanske lande.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også