Minister vil skærpe kontrol med advokaters sidevirksomheder

Justitsminister Søren Pape Poulsen vil øge tilsynet med advokaters sidevirksomheder. Det sker efter kritik af Advokatrådet og Justitsministeriet i kølvandet på Schlüter-sagen.
Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen
Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) vil øge kontrollen med advokaters sidevirksomheder, efter at Advokatrådet og Justitsministeriet har fået kritik for ikke at have gjort nok for at opdage svindlen i Schlüter-sagen.

Berlingske skriver, at justitsministeren vil komme et nyt ændringsforslag torsdag, når han fremsætter en ny lov om skærpet tilsyn med advokater.

Forslaget kommer med en række nye krav til både advokaterne selv og advokattilsynet. Formålet er at skabe mere kontrol og et bedre overblik over advokaternes sidevirksomheder.

Det imødekommer samtidig den kritik, som Justitsministeriet og Advokatrådet har fået for ikke at opdage svindlen med ophavsretmidler i Johan Schlüter Advokatfirma. Her skete svindlen netop i de tre partneres sidevirksomheder.

Bliver tiltaget gjort til lov, vil advokater blive forpligtet til at oplyse, hvis de har en virksomhed uden for deres almindelige advokatfirma. Det sigter også mod at undgå, at advokater kan flytte aktiviteter over en sidevirksomhed for at gemme dem fra advokattilsynet, skriver Berlingske.

Denne artikel er leveret af PolicyWatchs søstermedie AdvokatWatch.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også