PolicyWatch

Erhvervsordfører: Var bankledelser vidende om hvidvask i vekselkontorer?

I bestyrelserne på de pengetransportfirmaer, som leverede 500 euro-sedler til kriminelle vekselbureauer, sad højtstående folk fra store danske banker. Hvad vidste disse personer, og hvordan handlede de på deres viden? Disse spørgsmål ville erhvervsordfører Thomas Jensen (S) gerne have uddybet på tordagens åbne samråd.

Hvor meget vidste ledelserne i danske banker egentlig om den hvidvask, der har fundet sted via danske vekselkontorer, som danske banker – herunder i høj grad Nordea – har leveret kontanter i form af blandt andet 500 euro-sedler til? Det spørgsmål opfordrer Socialdemokraternes erhvervsordfører, Thomas Jensen, til at der graves dybere i.

"Der har siddet nogle høje herrer i bestyrelserne for disse pengetransportfirmaer, folk fra forskellige store danske banker, og det er ikke kun Nordea. Der har også siddet repræsentanter fra Nationalbanken," fastslog Thomas Jensen torsdag på et åbent samråd i Folketingets Erhvervsudvalg, der havde sat erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) i stævne for at få afklaring på spørgsmål i relation til sagen om Nordea, som TV2 i maj afslørede i frem til 2015 at have forsynet kriminelle vekselbureauer i København med kontakter for over en mia. kr.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier