PolicyWatch

Forsker: Svindel kan ikke bruges som argument for at afskaffe enkroneselskaber

Det giver ikke mening at bruge problemer med svindel som argument for at afskaffe selskabsformen IVS, mener CBS-lektor.

Folketinget skal tirsdag stemme om, hvorvidt IVS skal afskaffes som selskabsform. | Foto: Arkiv: Polfoto/Jens Dresling

Dansk Folkeparti har set sig sur på selskabsformen IVS, hvor iværksættere kan oprette et firma for en krone. Der er for meget svindel, mener partiet, men det argument holder ikke, mener Troels Michael Lilja, lektor på CBS.

Det skriver Børsen.

"At lukke dem med svindel som argument svarer til, at du for at gøre op med at folk kører for stærkt, forbyder alle små biler, fordi du har opdaget, at små biler kører for stærkt. Men det er der altså også store biler, som gør, og de har motorkraften til at bryde hastighedsgrænsen langt mere," siger Troels Michael Lilja til Børsen.

Han bakkes op af adm. direktør og stifter af Billigselskab, Troels Burmølle, der rådgiver i at stifte både IVS'er og ApS'er. Han siger til Børsen at svindel kan foregår i lige høj grad i begge selskabstyper.

Partierne på Christiansborg har de seneste tre måneder forhandlet om selskabsformens fremtid, men da de endnu ikke er nået til enighed, har DF sendt et forslag om af afskaffe IVS i Folketingssalen. Politikerne skal stemme tirsdag, men der lader ikke til at være flertal.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier