PolicyWatch

Fortidens reformer løber tør for benzin i 2023

Fra 2023 dykker udvidelsen af arbejdsudbuddet markant, fordi tidligere reformer ikke længere har samme effekt. Det får LA-minister til at kalde på nye reformer.

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA), mener, at tiden er til reformer nu. | Foto: Jens Astrup/Ritzau Scanpix

Selvom den nuværende VLAK-regering har haft mere end almindeligt svært ved at øge arbejdsudbuddet i denne valgperiode, så kan danske virksomheder nyde gode af tidligere regeringers reformkurs.

Det er nemlig med til at øge arbejdsudbuddet med over 20.000 personer om året i de kommende år, hvilket giver ekstra hænder til produktionen i Danmark.

Men Økonomi- og Indenrigsministeriet har regnet sig frem til, at væksten i arbejdsudbuddet tager et markant dyk i 2023, hvor kun 10.000 nye sæt hænder kom ind på arbejdsmarkedet - altså en halvering i forhold til årene før det.

Det skriver Børsen.

"Det haster (med reformer, red.) i den forstand, at når vi kommer frem til tiden efter 2022, begynder effekten af de gamle reformer at fise ud i sandet. Og det betyder jo, at det er nu, vi skal gøre det, og ikke vente til vi er i 2023," siger økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille til Børsen.

Han mener, at man bør fjerne det sidste af efterlønnen for at øge arbejdsudbuddet. Det bliver dog pure afvist af Socialdemokratiets finansordfører, Benny Engelbrecht.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier