Minister vil fjerne efterløn og øge faglært arbejdsudbud

De sidste rester af efterlønnen skal fjernes, mener økonomi- og indenrigsministeren. Han spår, at det vil øge udbuddet af faglært arbejdskraft med 10.000 personer.
Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) | Foto: Jonas Olufson/Ritzau Scanpix
Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) | Foto: Jonas Olufson/Ritzau Scanpix

Stadig færre betaler ind til efterlønsordningen, og det er på høje tid at afskaffe den helt, mener økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA).

Det skriver Berlingske.

Ifølge en analyse lavet af Økonomiministeriet er det kun 12 pct. af de unge, som betaler ind til efterlønnen. Og mere end 20 pct. af de unge, der er med i efterlønsordningen, er lærere og pædagoger.

"Det med, at efterlønsordningen er for de nedslidte, er ikke længere rigtigt. Når vi ser på, hvem der er i ordningen, så er efterlønnen blevet til, at nogle betaler for, at andre borgere kan gå tidligere på pension. Det er en luksus, der ikke er plads til, når der er brug for hænder på arbejdsmarkedet. Vi har ordninger med seniorpension, fleksjob og førtidspension til dem, der er nedslidte," siger Simon Emil Ammitzbøll-Bille til Berlingske.

Ministeren mener, at udbuddet af faglært arbejdskraft vil blive øget med 10.000 personer, hvis man fjerner efterlønnen helt. Seneste reform af efterlønnen blev gennemført i 2010. Her blev forhøjelsen af efterlønsalderen fremrykket, og antallet af år, man kan være på efterløn, blev sat ned til tre år mod tidligere fem år.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også