PolicyWatch

Troels Lund Poulsen: Arbejdspladser er svaret på ulighedsdiskussion

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) slår tilbage mod den ulighedsdiskussion, som S og dele af fagbevægelsen i øjeblikket forsøger at rejse i den offentlige debat. Nye arbejdspladser skal skabe sammenhæng og lighed, argumenterer han.

Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Med kort tid til det kommende folketingsvalg har både Socialdemokratiet og dele af fagbevægelsen rykket store annoncer ind i det offentlige rum med budskabet om, at det er tid til at mindske ulighedsgabet i Danmark. Afstanden mellem rig og fattig er blevet for stor, lyder det.

I et længere interview i Berlingske svarer beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (v) igen. Her kalder han debatten om ulighed og fattigdom for en pseudodiskussion, som han betegner som fordummende og forfejlet. Han fremhæver, at der på tre år er kommet 64.200 færre på offentlig forsørgelse.

"Den bedste måde at bekæmpe ulighed på er ved at give folk mulighed for at forlade kontanthjælpssystemet. Det er godt for den enkelte, den enkeltes børn, for virksomhederne og for samfundet," siger han.

Beskæftigelsesministeren ser i modsætning til S og fagbevægelsen heller ikke et problem i at danskere i toppen af samfundet oplever fremgang i indtægt og formue. Han glæder sig i stedet over, at dem med de høje indkomster også er dem, der bidrager mest til samfundet over skatten.

Ulighedsdiskussionen fortsætter i dagens udgave af Børsen, hvor Claus Jensen, der er formand for Dansk Metal opfordrer til at stoppe "ulighedshysteriet".

Metal-formanden er enig i, at visse grupper af det danske samfund er svagt stillet i forhold til resten, men der er ikke grobund for et oprør som det, der har hærget Frankrigs store byer, siger han.

"I Frankrig arbejder rigtig mange lønmodtagere for fem euro i timen, og i London arbejder de for to pund i timen. Har vi så det problem her i Danmark? Nej, og det irriterer mig, at der er nogen, der har en interesse i at sige det," siger Claus Jensen.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier