PolicyWatch

ISS-topchef med årsløn på 18 millioner: Ikke vigtigt om topskatten bliver fjernet

Jeff Gravenhorst, der er adm. direktør i servicegiganten ISS, er bekymret for den stigende ulighed i samfundet. Han siger, at han er ligeglad med, om topskatten bliver fjernet eller ej.

Jeff Gravenhorst, topchef i ISS, mener ikke, det er vigtigt, om topskatten bliver fjernet eller ej. | Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix

Et af de politiske emner, der har fyldt absolut mest på Christiansborg tidligere i denne valgperiode er spørgsmålet om, hvorvidt topskatten skal sættes ned til gavn for de rigeste i samfundet og ifølge økonomer til gavn for vækst og beskæftigelse.

Ifølge Jeff Gravenhorst, adm. direktør i rengørings- og servicevirksomheden ISS, er den diskussion dog helt afsporet, siger han i et interview med Børsen.

"Det er ikke vigtigt, om topskatten bliver fjernet. Det er fint, at dem der har meget, også betaler relativt mere end de andre. Ja, vi betaler generelt meget skat i Danmark. Absolut. Men lad os i stedet snakke om, hvad vi får ud af de skattekroner, og hvordan vi sikrer velfærdssamfundet fremadrettet. De fleste af os elsker at bo i det her land, fordi det er trygt og sikkert, og man kan gå en tur på gaden. Men jo større uligheden bliver, desto mere usikkert bliver samfundet. Det ser vi i landene omkring os," siger Jeff Gravenhorst, der samtidig er bekymret for, om den økonomiske ulighed vil stige i Danmark.

Ifølge Børsen tjener Jeff Gravenhorst 18 mio. kr. om året.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier