PolicyWatch

Oppositionen opfordrer minister til at opdatere grønt regnskab

Nye tal har skabt debat om, hvorvidt landbrugspakken fra 2016 giver et positivt aftryk på miljøet. En samlet opposition opfordrer derfor miljø- og fødevareministeren til at fremlægge en opdateret version af miljøregnskab.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

En samlet opposition vil gerne se en opdateret version af det miljøregnskab, der lå til grund for landbrugspakken. De opfordrer derfor miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) til at fremlægge en ny version. Det skriver Berlingske.

Landbruget skal reducere sin udledning af kvælstof med over 2.000 ton i 2021. Det var en del af landsbrugspakken fra 2016. Men nye tal viser nu, at man i 2018 kun havde opnået en reduktion på 12 ton.

"Jeg vil opfordre regeringen til at fremlægge et opdateret miljøregnskab for landbrugspakken. Vi har set de sidste dage, at de kollektive indsatser svigter fundamentalt, og det er jo kun en del af de miljøindsatser, som landbrugspakken blev bygget på. Så jeg mener, at danskerne har ret til at se det fulde miljøregnskab bag landbrugspakken," siger Socialdemokratiets miljøordfører, Simon Kollerup, til Berlingske.

I miljøregnskabet beskrives det, hvordan forskellige initiativer letter eller belaster miljøet i perioden 2016 til 2021. Der er dog tal i rapporten, der er forældede eller baseret på faglige skøn, hvilket kræver en opdatering, mener oppositionen.

Miljø- og fødevareministeren afviser opfordringen fra oppositionen. Han påpeger i stedet overfor Berlingske, at ministeriet i stedet skal kigge på forudsætningerne bag landsbrugspakken frem for at opdatere miljøregnskabet.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier