PolicyWatch

Minister: Udskældt kommunal skat tager virksomheder som gidsler

I 38 kommuner betaler virksomheder stadig dækningsafgift. Står det til økonomi- og indenrigsministeren, skal afgiften helt fjernes.

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA).

Der bliver stadig opkrævet dækningsafgift i 38 kommuner. Det sker, selvom kommunerne og regeringen sidste år aftalte, at kommuner, der dropper afgiften bliver kompenseres med 75 pct. af tabet det første år og med 50 pct. de næste to år.

Det skriver Børsen.

Afgiften, der er en kommunal skat på erhvervsejendomme, ventes at bidrage med 2,23 mia. kr. til de kommunale budgetter i 2019. Men stod det til økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA), skulle bidraget fra dækningsafgiften reduceres til et rundt nul.

"Det er ærgerligt, at virksomhederne bliver gidsler, fordi de er i en situation, hvor de reelt ikke kan flytte, da de skal holde på deres medarbejdere. Så man tager virksomhederne som gidsler, fordi man har muligheden for det," siger Simon Emil Ammitzbøll-Bille til Børsen.

Mads Raaschou, direktør i snedkervirksomheden Raaschou A/S i Ballerup, fortæller til avisen, at virksomheden årligt betaler 100.000 kr. i dækningsafgift. Han ønsker ikke at flytte til en kommune uden dækningsafgift, da det kan koste medarbejdere, mener han.

Mere fra PolicyWatch

Klimarådet: Fjernvarme skal udrulles hurtigere

Der skal prioriteres hårdere mellem fjernvarmeprojekterne, og udrulningen skal være hurtigere, så folk ikke fortsætter med gas som varmekilde eller investerer i varmepumper. Sådan lyder et par af anbefalingerne fra Klimarådet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier