V-bagland om sundhedsreform: "Den vil svække Venstre til valget"

Regeringspartiets bagland kritiserer sundhedsreformen. De mener, den risikerer at tromle folk uden for de store byer og stiller Venstre ringere til folketingsvalget.
Foto: Ritzau Scanpix/Martin Sylvest
Foto: Ritzau Scanpix/Martin Sylvest

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) får nu hård kritik fra eget bagland på baggrund af regeringens netop fremlagte sundhedsreform. Det skriver Jyllands-Posten.

Med sundhedsreformen bliver de folkevalgte regionsråd afskaffet, hvilket vil afskære borgerne fra at blive hørt som et led i centraliseringsøvelse, der placerer magten i København og Aarhus, lyder kritikken. Det vil stille Venstre ringere i det kommende folketingsvalg, mener bl.a. regionsrådsmedlem i Midtjylland Jørgen Winther (V).

"Jeg er sikker på, den vil svække Venstre til valget i det vestlige Jylland. Her er den blevet modtaget meget dårligt," siger han til Jyllands-Posten, mens Kirsten Devantier, regionrådsmedlem i Region Sjælland kritiserer regeringen for ikke at have lyttet til indsigelserne under de seneste måneders møder med bl.a. politikere og faggrupper i sundshedsvæsnet.

Kristian Jensen, næstformand og finansminister, understreger dog, der er blevet lyttet, hvorfor regeringen bl.a. opretter et patient- og pårørenderåd.

Overblik: Her er hovedelementerne i sundhedsaftalen

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også