PolicyWatch

V-bagland om sundhedsreform: "Den vil svække Venstre til valget"

Regeringspartiets bagland kritiserer sundhedsreformen. De mener, den risikerer at tromle folk uden for de store byer og stiller Venstre ringere til folketingsvalget.

Foto: Ritzau Scanpix/Martin Sylvest

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) får nu hård kritik fra eget bagland på baggrund af regeringens netop fremlagte sundhedsreform. Det skriver Jyllands-Posten.

Med sundhedsreformen bliver de folkevalgte regionsråd afskaffet, hvilket vil afskære borgerne fra at blive hørt som et led i centraliseringsøvelse, der placerer magten i København og Aarhus, lyder kritikken. Det vil stille Venstre ringere i det kommende folketingsvalg, mener bl.a. regionsrådsmedlem i Midtjylland Jørgen Winther (V).

"Jeg er sikker på, den vil svække Venstre til valget i det vestlige Jylland. Her er den blevet modtaget meget dårligt," siger han til Jyllands-Posten, mens Kirsten Devantier, regionrådsmedlem i Region Sjælland kritiserer regeringen for ikke at have lyttet til indsigelserne under de seneste måneders møder med bl.a. politikere og faggrupper i sundshedsvæsnet.

Kristian Jensen, næstformand og finansminister, understreger dog, der er blevet lyttet, hvorfor regeringen bl.a. opretter et patient- og pårørenderåd.

Overblik: Her er hovedelementerne i sundhedsaftalen

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier