PolicyWatch

Bestyrelsesmedlemmer forlader Alternativet i protest

To medlemmer af Alternativets hovedbestyrelse kan ikke længere støtte op om partiets ledelse.Teksten er gennemskrevet, efter at også Theis Krarup Hansen har meldt sig ud.

Foto: Ritzau Scanpix/Martin Lehmann

Efter intern uro i Alternativet har partiets næstforperson, Vilhelm Stamp Nordahl Møller, og bestyrelsesmedlem Theis Krarup Hansen besluttet at forlade partiet. 

Det skriver de i opslag på Facebook. 

"Jeg har truffet en utroligt svær beslutning. Det er dog en beslutning, som jeg mener, er nødvendig, og som jeg gerne vil dele med jer. Jeg har i dag valgt at melde mig ud af Alternativet," skriver Vilhelm Stamp Nordahl Møller.

Han kommer med en lang række kritikpunkter af Alternativets politiske ledelse.

"Efter at have indtrådt i "partiledelsen", har jeg været vidne til flere begivenheder, som gør, at jeg ikke længere kan støtte op om den politiske ledelse i Alternativet – og jeg kan derpå konkludere, at det ikke er muligt for mig, at leve op til ansvaret som næstforperson for hovedbestyrelsen."

Hans "anker baserer sig primært på en enkelt persons handlinger og ord".

Det drejer sig om stifter og politisk leder af partiet. Han nævner ikke Uffe Elbæks navn, men han har oplyst til Berlingske, at det er Elbæk, han omtaler. 

Omtrent en time efter Vilhelm Stamp Nordahl Møllers facebookopslag, offentliggjorde Theis Krarup Hansen sin udmeldelse. 

"Jeg kan ikke længere stå inde for at bidrage til et projekt, der politisk ledes af folk, der udviser en fuldstændig mangel for forståelse for, hvor organisationen er i dag, tilsyneladende reelt sætter egne behov over Alternativets og fremtidens, og som udviser en eklatant mangel på integritet og/eller kompetencer," skriver han.

Ritzau har forsøgt at få en kommentar fra Uffe Elbæk, men partiets presseafdeling henviser til forpersonen for hovedbestyrelsen, Poul Brandrup. 

Poul Brandrup fortæller, at han først lige er blevet gjort bekendt med facebookopslaget, og at han ønsker at tale med Vilhelm Stamp Nordahl Møller, inden at han vil kommentere udmeldelsen.

Vilhelm Stamp Nordahl Møller skriver i opslaget, at han allerede har meldt sig ind i Socialdemokratiet. 

"Jeg ser, at Socialdemokratiet har nogle strukturer, der anerkender og accepterer uenigheder, og ikke prøver at dysse dem ned, men derimod omdanne disse uenigheder til en fælles styrke."

Theis Krarup Hansen skriver ikke noget om, hvorvidt han har meldt sig ind i et andet parti. 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier