PolicyWatch

Ny analyse: Færre børn og ældre giver politikerne flere penge at lege med

Der kommer færre børn og ældre frem mod 2025 end hidtil skønnet, viser en fremskrivning fra Danmarks Statistik. Det giver ifølge Cepos politikerne 3 mia. kr. ekstra at rutte med i 2025.

Foto: /Ritzau Scanpix/Tommy Kofoed

Både Venstre og Socialdemokratiet har i valgkampen lovet danskerne at tilføre den offentlige velfærd penge, der som minimum dækker udgifterne til det stigende antal børn og ældre.

Hidtil har beregninger vist, at hvis politikerne skal dække det såkaldte demografiske træk, er de nødt til at bruge 20,5 mia. kr. ekstra på velfærd i 2025, men nu viser en analyse fra den liberale tænketank Cepos, at politikerne har flere penge at rutte med en først antaget.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Midtjylland åbner hospitaler for at fastholde spin-outs

Region Midtjylland inviterer life science-virksomheder ind på regionens hospitaler for at afprøve produkter og ideer i en tidlig fase. Det sker især for at fastholde de mange spin-outs fra Aarhus Universitet, som ellers ofte etablerer sig uden for regionen.

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Finansforbundet afviser kritik af høje lønninger i bankverdenen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger i ny rapport, at bankbranchen er i top, hvad angår andelen af lønnen, der ikke kan forklares med uddannelse eller erfaring. Det kan være indikation på ineffektiv konkurrence, mener styrelsen. Finansforbundet er uenig i påstanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier