PolicyWatch

Mette Frederiksen afviser ny invitation fra Løkke

Mette Frederiksen siger, at partiet fortsat går efter at danne en socialdemokratisk mindretalsregering.

S-formand Mette Frederiksen afviser Lars Løkke Rasmussens tanker om at danne en regering henover midten. | Foto: Ritzau Scanpix/Martin Sylvest

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, afviser, at hun kan danne regering med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i en bred regering efter valget.

"Vi går til valg på en ny retning for Danmark. Derfor går vi til valg på at danne en ny socialdemokratisk mindretalsregering."

"Jeg har samarbejdet med Løkke i en række år, og det har været blokpolitik frem for bredt samarbejde," siger Mette Frederiksen.

Lars Løkke Rasmussen siger tirsdag, at en videreførelse af VLAK-regeringen ikke er hans førsteprioritet.

Nu håber han i stedet, at det kan lykkes at lave et bredt regeringssamarbejde hen over midten i forsøget på at holde yderpartierne væk fra indflydelse.

Mette Frederiksen siger dog, at det er "useriøst", at statsminister Lars Løkke Rasmussen har "foreslået tre regeringer i valgkampen".

Hun henviser til VLAK-regeringen, som var Lars Løkke Rasmussen oprindelige førsteprioritet, SV-regeringen, som han foreslog efter valgkampens start, og nu altså så en regering hen over midten.

Frederiksen siger, at hun fortsat tror mere på et samarbejde med de røde partier end med Venstre.

"Jeg siger det samme hver dag i valgkampen, og det kommer den nu tredje regeringsmelding fra Lars Løkke Rasmussen ikke til at ændre på."

"Vi går til valg på en socialdemokratisk etpartiregering," siger Mette Frederiksen.

Hun mener, at Venstre har ført en negativ valgkampagne over for Socialdemokratiet, og at de to partier står for langt fra hinanden, når det gælder klima, uddannelse og velfærd.

Mere fra PolicyWatch

Finanskrisens sidste store opgør slutter med champagne og økonomisk ruin

Den tidligere adm. direktør i Roskilde Bank Niels Valentin Hansen blev torsdag i Højesteret dømt til at betale en erstatning på godt 232 mio. kr. til Finansiel Stabilitet. Statens bank ser næppe nogensinde pengene, men påpeger, at det ikke var det, man gik efter. Frifundne bestyrelsesmedlemmer ånder lettet op.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier