Morten Østergaard: Løkke får ingen redningskrans fra os

Lars Løkke Rasmussen håber på en regering hen over midten. De Radikale ønsker ny retning og ny statsminister, og Socialdemokratiets Mette Frederiksen afviser også tanken.
Morten Østergaard (R) uden for et valgsted. Foto: Martin Sylvest / Ritzau Scanpix | Foto: Martin Sylvest / Ritzau Scanpix
Morten Østergaard (R) uden for et valgsted. Foto: Martin Sylvest / Ritzau Scanpix | Foto: Martin Sylvest / Ritzau Scanpix
AF RITZAU OG METTE MANDRUP

De Radikales leder, Morten Østergaard, er fast besluttet på at lade Socialdemokraternes Mette Frederiksen få chancen for at danne en ny regering efter valget. 

Sådan lød det fra De Radikales leder, Morten Østergaard, da han onsdag morgen ankom med sin kone til Sundby Idrætspark på Amager i København, hvor han selv skal stemme. 

"Vi vil gerne give Mette Frederiksen chancen for at danne regering. Vi kommer ikke til at smide en redningskrans til Lars Løkke Rasmussen." 

"Men der følger betingelser med. Det er ikke nok med en ny statsminister. Vi skal have en ny politisk retning. Det er jeg garant for." 

"Så hvis man er bange for at spilde sin stemme, så er der kun os at stemme på, for uanset hvad afgør vi, at der kommer forandring," siger Morten Østergaard. 

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) opgav tirsdag drømmen om ny regering i blå blok og vil nu arbejde på en regering hen over midten.

Morten Østergaard mener, at der er brug for en ny person i spidsen for Danmark.

"Vi ønsker et opgør med politikere, der vil sige og gøre hvad som helst for at bevare magten."

De Radikale står i meningsmålingerne til stor fremgang. 

Ifølge Voxmeter ligger partiet til at få 8,9 procent af stemmerne, hvilket vil være næsten en fordobling i forhold til valget i 2015.

Socialdemokraterne står også til fremgang, og heller ikke her er der meget appetit på Lars Løkke Rasmussens forslag.

"Jeg synes, det er noget useriøst, at man kommer med tre-fire forskellige forslag til en regering under én valgkamp," lød det fra Mette Frederiksen, da hun var på vej til stemmeboksen, ifølge Ritzau.

/ritzau/

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også