PolicyWatch

DF vil gøre smørrebrød 100 procent fradragsberettiget

DF’s kulturordfører, Alex Ahrendtsen, vil øge efterspørgslen på dansk smørrebrød, ved at gøre smørrebrød 100 procent fradragsberettiget for virksomheder.

Foto: /Scanpix/ritzau/Mathias Løvgreen Bojesen

"Det handler ganske enkelt om at styrke dansk madkultur," siger Dansk Folkepartis kulturordfører, Alex Ahrendtsen, til Radio24syv.

I dag kan virksomheder trække 25 procent af sine udgifter til forretningsmiddage fra i skat. DF’s kulturordfører vil ændre reglerne, så virksomheder i fremtiden kan fratrække 100 procent af deres udgifter til forretningsmiddage, hvis de spiser dansk smørrebrød.

Det skal dog være et krav, at smørrebrødet bliver lavet af danske statsborgere, der har en gastronomuddannelse og taler dansk svarende til niveau 3. Derudover må smørrebrødsforretningen ikke være en del af en kæde.

"Det skal være de her små enkeltstående smørrebrødsvirksomheder," siger Alex Ahrendtsen til Radio24syv.

Han tilføjer, at smørrebrødet ikke må være halal.

"Det skal selvfølgelig ikke være halalmad, vi har under den hat."

Forslaget er ikke en soloudmelding, men Dansk Folkepartis officielle politik.

"Når jeg er kulturordfører for Dansk Folkeparti, så er det selvfølgelig også partilinjen," siger Alex Ahrendtsen til Radio24syv.

Mere fra PolicyWatch

Presset jysk havn overtages af kommune

Gældsplagede Hanstholm Havn overgår nu fra at være en selvstyrehavn til en kommunal havn. Ifølge TV Midtvest står kommunen dermed over for et kassetræk til havnen på i alt 175 mio. kr. ved udgangen af 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier