PolicyWatch

Røde partier vil samle byudvikling i ét ministerium

Det Radikale Venstre, SF og Enhedslisten vil have boliger, planlægning og fredninger i samme ministerium, skriver Politiken Byrum.

Foto: Lars Krabbe / Jyllands-Posten

Radikale Venstre og SF’s boligordførere vil samle de forskellige områder inden for samme ministerium. Enhedslisten støtter op, men ønsker ikke at give en konkret liste over områder, som skal samles.

Det skriver Politiken Byrum.

"Der ville være god logik i at få det hele samlet, for jeg er i tvivl, om der bliver samtænkt nok på tværs af sektorerne i dag," siger Rasmus Helveg Petersen, stedfortrædende boligordfører for Radikale Venstre, til Politiken Byrum.

Kirsten Normann Andersen, boligordfører for SF, og Søren Egge, boligordfører for Enhedslisten, bakker op om forslaget, skriver mediet.

Det vil kræve en samling af områder fra Transport-, Bygnings- og Boligministeriet, som tager sig af bl.a. lejeboliger, og fra Erhvervsministeriet, der tager sig af f.eks. planloven samt Kulturministeriet som tager sig af fredninger.

Resultatet af gårsdagens folketingsvalg tyder på, at Mette Frederiksen (S) skal danne regering og dermed beslutte fordelingen og eventuelle ændringer i de nuværende ministeriers opgaver.

Denne artikel er leveret af PolicyWatchs søstersite, EjendomsWatch.

Mere fra PolicyWatch

Finanskrisens sidste store opgør slutter med champagne og økonomisk ruin

Den tidligere adm. direktør i Roskilde Bank Niels Valentin Hansen blev torsdag i Højesteret dømt til at betale en erstatning på godt 232 mio. kr. til Finansiel Stabilitet. Statens bank ser næppe nogensinde pengene, men påpeger, at det ikke var det, man gik efter. Frifundne bestyrelsesmedlemmer ånder lettet op.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier