PolicyWatch

Røde partier vil samle byudvikling i ét ministerium

Det Radikale Venstre, SF og Enhedslisten vil have boliger, planlægning og fredninger i samme ministerium, skriver Politiken Byrum.

Foto: Lars Krabbe / Jyllands-Posten

Radikale Venstre og SF’s boligordførere vil samle de forskellige områder inden for samme ministerium. Enhedslisten støtter op, men ønsker ikke at give en konkret liste over områder, som skal samles.

Det skriver Politiken Byrum.

"Der ville være god logik i at få det hele samlet, for jeg er i tvivl, om der bliver samtænkt nok på tværs af sektorerne i dag," siger Rasmus Helveg Petersen, stedfortrædende boligordfører for Radikale Venstre, til Politiken Byrum.

Kirsten Normann Andersen, boligordfører for SF, og Søren Egge, boligordfører for Enhedslisten, bakker op om forslaget, skriver mediet.

Det vil kræve en samling af områder fra Transport-, Bygnings- og Boligministeriet, som tager sig af bl.a. lejeboliger, og fra Erhvervsministeriet, der tager sig af f.eks. planloven samt Kulturministeriet som tager sig af fredninger.

Resultatet af gårsdagens folketingsvalg tyder på, at Mette Frederiksen (S) skal danne regering og dermed beslutte fordelingen og eventuelle ændringer i de nuværende ministeriers opgaver.

Denne artikel er leveret af PolicyWatchs søstersite, EjendomsWatch.

Mere fra PolicyWatch

DI-chef takker af med opfordring til konsolidering hos transportlobbyister

Det er vemodigt, men også det rigtige. Det siger Michael Svane, der efter mere end et årti som direktør i DI Transport snart stopper. I et interview med MobilityWatch fortæller han også, hvorfor juristen endte som lobbyist, hans syn på en ny "tektonisk" brydekamp på transportmarkedet og hans helt store ønske til sektorens mange andre interesseorganisationer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier