PolicyWatch

Partierne skal til dronningen klokken 14

Lars Løkke Rasmussen har indgivet regeringens afskedsbegæring, og partierne skal en tur på Amalienborg.

Torsdag klokken 14 skal repræsentanter for de politiske partier møde op på Amalienborg for at meddele dronning Margrethe, hvem de peger på som landets kommende statsminister.

Det meddeler hoffet i en pressemeddelelse, efter at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) torsdag formiddag har indgivet sin regerings afskedsbegæring.

Det står på forhånd klart, at Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, har flertal bag sig til at forsøge at danne regering.

Valget onsdag gav 91 mandater til de partier, der bakker op om hende. Det er uden Alternativet.

Mette Frederiksen har siden grundlovsdag sidste år gjort klart, at hun går efter at danne en socialdemokratisk étpartiregering. Det gentog hun på valgnatten.

SF vil pege på S-formanden som statsminister med den betingelse, at hun danner en regering bestående af flere partier fra den rød-grønne blok. 

Lars Løkke Rasmussen sagde på valgnatten, at det er partiets næstformand Kristian Jensen og gruppeformand Karen Ellemann, som møder hos dronningen. 

Med sig kommer de til at have en anbefaling af, at muligheden for at danne en regering hen over midten med Lars Løkke Rasmussen i spidsen skal undersøges. 

/ritzau/

Mere fra PolicyWatch

ECB-økonomer lægger bitcoin i graven

I et indlæg fra Den Europæiske Centralbank (ECB) er der ikke ret stor fidus til kryptovalutaen bitcoin, som ifølge to økonomer holdes kunstigt i live og snart vil være helt irrelevant.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier