PolicyWatch

Kristian Jensen afviser SV-regering: Det er ikke svaret

Venstres næstformand mener, at partiet skal gå efter at danne en borgerlig regering efter næste valg.

Foto: Anita Graversen / Ritzau Scanpix

Det bør være slut med snakken om, hvorvidt Venstre kan indgå i et regeringssamarbejde med Socialdemokratiet efter næste valg til Folketinget.

Det siger V-næstformand og gruppeformand Kristian Jensen i et stort interview med Berlingske.

"En SV-regering er ikke svaret, og jeg tror, der fra de andre borgerlige partier er en forventning om, at hvis vi skal stå i spidsen for det borgerlige samarbejde, så skal vi også sige det klart og tydeligt," siger han.

"Det er forudsætningen for, at vi kan komme videre. Jeg mener, Venstre skal gå efter en borgerlig regering. Det siger jeg ikke, fordi jeg har noget imod at samarbejde bredt, men det er mit udgangspunkt. Og det viser forløbet også, at vi bør gøre næste gang, siger Kristian Jensen til Berlingske.

Venstretoppen har hidtil ikke villet sige, hvorvidt det kunne blive aktuelt at forfølge de tanker, som Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen lancerede i valgkampen op til folketingsvalget 5. juni.

Den daværende statsminister åbnede i bogen "Befrielsens øjeblik" op for muligheden for et bredt regeringssamarbejde for at forhindre yderfløjene i dansk politik i at få for stor indflydelse.

Dagen før valget valgte Lars Løkke Rasmussen at gå linen ud ved at sige, at han ville gå efter at danne en bred regering, og således aflivede han reelt det, der var tilbage af VLAK-regeringen.

Valget gav massiv fremgang til Venstre, men efterlod blå blok i ruiner med Dansk Folkeparti og Liberal Alliance som de helt store tabere. 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier