Venstres Kristian Jensen trækker sig som næstformand

Både formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen trækker sig fra deres poster efter stigende pres fra det politiske bagland. (Opdateret)
Foto: Mads Claus Rasmussen//
Foto: Mads Claus Rasmussen//
AF RITZAU, ANINE HOLMELUND FRANDSEN

Det er en tydeligt berørt Kristian Jensen (V), der bekræfter, at han trækker sig fra sin post som næstformand og dermed følger Lars Løkke Rasmussen ud ad døren.

Det gør han på hotellet Comwell Kellers Park i Brejning lidt uden for Vejle i forbindelse med møder i forretningsudvalget og i hovedbestyrelsen i Venstre, hvor der er uro, og Lars Løkke Rasmussen (V) ligeledes har trukket sig som formand.

Kristian Jensen, der har været skatteminister, udenrigsminister og finansminister, er tydeligt berørt.

"Jeg tror, vi er mange, der har en del af ansvaret. Jeg skal gerne tage min del af skylden på mig."

"Jeg har forsøgt at være loyal over for det, som jeg mener, er Venstres dna. Det er borgerligt liberalt parti," siger han efter at dele af baglandet og enkelte folketingsmedlemmer har udtrykt mistillid til formandskabet.

48-årige Kristian Jensen ved endnu ikke, hvorvidt han bliver i politik. Han vil ikke svare på, hvem han synes skal være formand for partiet fremadrettet.

"Det har jeg inden anelse om, det skal jeg ikke blande mig i. Når gamle partiformænd og næstformænd trækker sig tilbage, skal de ses og ikke høres," siger han.

Det er, da han bliver spurgt til, hvor stor en skuffelse det er, at han aldrig bliver formand, når han har været næstformand i ti år, at hans stemme knækker over.

"Det er der slet ikke ord til at beskrive, men det er sådan, at man skal træffe de valg, der er, når situationen er der," siger han.

Mens Kristian Jensen stillede sig op foran pressen og gav interview, sendte Lars Løkke Rasmussen en besked ud på Twitter og har ifølge forlydender forladt hotellet uden at give en kommentar.

På et længere og ophedet møde i forretningsudvalget fredag aften, der varede til omkring midnat, tilbød Kristian Jensen ifølge ham selv at trække sig som næstformand, hvis Løkke trak sig som formand.

"Da det ikke blev imødekommet i går aftes, så meddelte jeg, at det var mit ønske at stille op som landsformand for Venstre på et ekstraordinært landsmøde," siger han.

"Det har i løbet af aftenen og natten fået Lars Løkke Rasmussen til at træffe den beslutning, at han vælger at træde af," siger Kristian Jensen.

Venstre skal vælge ny formand og næstformand ved et ekstraordinært landsmøde 21. september i Herning, er det besluttet. Det oplyser Venstre i en pressemeddelelse.

Venstres Kristian Jensen trækker sig som næstformand

Lars Løkke trækker sig som formand for Venstre

Venstre suspenderer seks timer langt møde om uro i partiet 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også