PolicyWatch

Radikale vil hæve loftet på aktiesparekonti

Står det til De Radikale, skal grænsen på danske aktiesparekonti hæves. Også Dansk Folkeparti er i udgangspunktet positiv over for forslaget.

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Står det til De Radikale, skal loftet for, hvor mange penge danskerne må have på en aktiesparekonto, hæves med 50.000 kr., skriver Børsen.

"Vi vil meget gerne hæve loftet. Det var aftalen, vi lavede med de andre blå partier, så man må gå ud fra, at der stadig er flertal for det. Vi vil gerne gøre Danmark til et endnu mere attraktivt land at investere og starte virksomhed i, men også løbe nogle risici. Vi har brug for flere, der tør investere, ikke færre," siger næstformand Sofie Carsten Nielsen til avisen.

Aktiesparekontoen har til formål at få flere danskere til at investere i aktier. Den blev til i 2017, hvor aftalen var, at loftet skulle være på 50.000 kr., og at man hvert år skulle tage stilling til, om det skulle hæves, indtil det ramte 200.000 kr.

Også Dansk Folkeparti er "forholdsvist åbne for det", mens de øvrige borgerlige partier bakker uforbeholdent op. Meldingen fra Socialdemokratiet er, at det er et finanslovsspørgsmål, som De Radikale er velkomne til at tage med til forhandlingerne.

Mere fra PolicyWatch

Tysk finanstilsyn vil gå undercover som mystery shopper

Fra 2022 vil det tyske finanstilsyn foretage skjulte testkøb for at finde ud af, hvordan kunderne oplever deres interaktion med banker, forsikringsselskaber og investeringsselskaber. De første emner for undercover-undersøgelserne er allerede fastlagt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier