PolicyWatch

Regeringen vil stoppe svindlere med nyt skattecenter

Skattecenter skal ifølge regeringen have 150 millioner kroner næste år og fokusere på svindel og udbytteskat.

Foto: Jens Dresling

Næste år skal der afsættes 150 millioner kroner til et nyt skattecenter, der især skal beskæftige sig med kontrol, svindel og udbytteskat.

Det foreslår regeringen, der vil afsætte pengene på den finanslov, der skal forhandles på plads den kommende tid.

I alt afsætter regeringen 1,5 milliarder kroner til "genopretning af et skattevæsen, vi kan have tillid til".

Skattecentret skal have 250 nye medarbejdere og et budget på 150 millioner kroner næste år. Hvert af de følgende fem år skal budgettet være 200 millioner kroner. 

"Vi har jo set nogle helt vilde eksempler på, hvordan svindlere har haft snablen nede i statskassen, og der er simpelthen brug for flere folk, der kan sætte ind der," siger finansminister Nicolai Wammen (S) til TV2. 

Skattecentret er det første af fire nye, som Socialdemokratiet vil oprette.

Partiet sagde både før og under valgkampen op til seneste folketingsvalg, at det er nødvendigt med fire nye skattecentre og 1000 ekstra medarbejdere for at genoprette tilliden til skattevæsnet.

I første omgang lægger regeringen nu op til et enkelt nyt center.

Dansk Folkepartis skatteordfører, Dennis Flydtkjær, glæder sig over, at der bliver gjort noget for at styrke kontrollen. Han er dog stadig ikke tilfreds. 

"Socialdemokratiet har sagt længe, at der skal 1000 ekstra medarbejdere til, men når de har magten, så er det kun 250 i første omgang. Det klinger hult," siger han til TV2. 

"Men på den anden side er det et skridt i den rigtige retning," tilføjer han.

De 1,5 milliarder kroner til genopretning går til tiltag, som allerede er i gang for at sikre Skattestyrelsens evne til at inddrive skat.

Derudover skal pengene bruges på "civilretlige" tiltag. Det kan betyde de retssager, som styrelsen er i gang med mod internationale forretningsmænd og banker.

De kommende år skal regeringen dog ud at finde flere milliarder kroner, hvis den vil sikre det nuværende niveau for finansieringen af skattevæsenet.

Regeringen vil give milliarder til velfærd og uddannelse

Medie: Regeringen vil sende ekstraregning på en halv milliard kroner til erhvervslivet 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier