PolicyWatch

Medie: Løft i integrationsindsats ville give staten milliardbeløb

Der kunne hentes mindst en milliard til statskassen, hvis en række danske kommuner nåede landsgennemsnittet for, hvor stor en andel af ikke-vestlige indvandrere, der er i arbejde. Det skriver Berlingske. 

Foto: Michael Bothager/MIBO/Ritzau Scanpix

"Der er et kæmpestort økonomisk potentiale i kommunerne, hvis ikke-vestlige indvandrere kommer i job," siger Rasmus Brygger, som er chefkonsulent i Dansk Arbejdsgiverforening og har fokus på integration af ikke-vestlige indvandrere.

Det sker i en artikel i Berlingske søndag.

Landsgennemsnittet for hvor stor en andel af denne gruppe indvandrere, der er på offentlig forsørgelse, ligger på 33 pct. Avisen skriver, at hvis alle kommuner nåede ned på det niveau, ville Danmark samlet set spare mindst 1,1 mia. kr. på de kommunale budgetter.

I alt bliver knap 100.000 ikke-vestlige indvandrere forsørget af det offentlige, viser tal fra Beskæftigelsesministeriet. Og ifølge en opgørelse fra Dansk Arbejdsgiverforening er det især bestemte kommuner, der halter efter.

Berlingske nævner som eksempel, at det for Odense Kommunes vedkommende er 45 pct. af de ikke-vestlige indvandrere, der er på offentlig forsørgelse. Hvis Odense nåede ned på landsgennemsnittet, ville kommunen således kunne spare 254 mio. kr. årligt.

Kommunernes Landsforening vedstår over for Berlingske, at der er tale om en udfordring. Thomas Kastrup Larsen, som er formand for Arbejdsmarkeds- og Borgerserviceudvalget, siger bl.a., at der er en særlig udfordring med, at nogle kommuner "skåner" ikke-vestlige kvinder, som ikke har haft en tradition for at gå på arbejde. Dem skal der stilles hårdere krav til om at gå i arbejde, mener han.

 

Minister efter stigende ledighed: Vi skal stadig opkvalificere flere danskere 

Overblik: Erhvervslivet råber på mere arbejdskraft 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier