PolicyWatch

V løfter sløret for finanslovsudspil: Vil øge arbejdsudbuddet med 2000 personer

Hæv priserne på cigaretter og få mere udenlandsk arbejdskraft til Danmark. Sådan lyder det i Venstres finanslovsudspil, skriver Børsen.

"Den eneste måde, regeringen har anvist finansiering på, det er øgede skatter og afgifter, som er med til at sende arbejdspladser ud af Danmark, fordi vi mister konkurrencekraft," siger finansordfører (V) til Børsen. | Foto: Philip Davali//

Ifølge Finansministeriets beregninger vil Venstres forslag til en finanslov øge arbejdsudbuddet med omkring 2000 personer. Det skriver Børsen, som har fået indblik i de centrale punkter i Venstres udspil til en kommende finanslov, partiet vil præsentere i denne uge.

Venstre lægger op til at følge det velfærdsløfte, som partiet gav før valget. Det handler om at lade det offentlige forbrug vokse i takt med den demografiske udvikling. Ifølge finansordfører Troels Lund Poulsen (V) vil partiet have det offentlige forbrug til at stige mellem 0,6 og 0,7 pct. næste år. Den nuværende regering har lagt op til en stigning på 1,3 pct., skriver Børsen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Tvivl om finansiering bag forskningsfradrag

Regeringen vil finansiere en forhøjelse af forsknings- og udviklingsfradraget med en sanering af erhvervsstøtteordningerne. Men det lader sig ikke nødvendigvis gøre, lyder det fra Erhvervsstyrelsens tidligere direktør og De Konservatives finansordfører Rasmus Jarlov.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier