PolicyWatch

Borgmester beskylder a-kasser for at overbeskytte "luddovne" nyuddannede

Tager nyuddannede akademikere ikke et job i Netto, skal de straffes, mener Københavns beskæftigelsesborgmester. A-kasserne holder hånden over de højtuddannede ledige, siger hun til Berlingske. A-kasserne afviser.

"Man skal ikke have været længe i systemet som arbejdsløs akademiker, før man opdager, at jobcentret ganske vist skubber på og siger, at man skal søge flere job, fordi man i jobcentret har opdaget, at man er så luddoven, at man ikke gør det. Og de ved også, at vi indberetter det til a-kassen. Men derfra sker der ingenting," siger Cecilia Lonning-Skovgaard, til Berlingske. | Foto: Gregers Tycho

Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) mener, at a-kasserne, som skal kontrollere lediges rådighed, holder hånden over de højtuddannede ledige og ikke iværksætter de sanktioner, de skal. Det siger hun til Berlingske. A-kasserne afviser påstanden.

"Man skal ikke have været længe i systemet som arbejdsløs akademiker, før man opdager, at jobcentret ganske vist skubber på og siger, at man skal søge flere job, fordi man i jobcentret har opdaget, at man er så luddoven, at man ikke gør det. Og de ved også, at vi indberetter det til a-kassen. Men derfra sker der ingenting. Det har ingen konsekvens overhovedet," siger Cecilia Lonning-Skovgaard til Berlingske.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier