PolicyWatch

Klimaminister åbner op om forhandlinger: "Topprioritet at få Venstre med i et forlig"

Venstre har meldt sig ind i forhandlingerne om en ny klimalov, og det er godt, mener klimaminiater Dan Jørgensen. Han går nu efter at få partiet med i et forlig og melder sig klar til at lade Danmarks globale klimaindsats indgå i en klimalov. Det skriver Berlingske.

Klima-, energi-, og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) under mødet om regeringens klimapartnerskaber med erhvervslivet, på Marienborg onsdag den 13. november 2019. | Foto: Niels Christian Vilmann//

Klimaminister Dan Jørgensen (S) melder sig klar til lade Danmarks internationale klimaindsats indgå i en ny klimalov. Samtidigt åbner han også op for at indføre en obligatorisk evaluering af loven årligt. Det siger han til Berlingske onsdag under lanceringen af regeringens klimapartnerskaber.

Det er første gang, klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen åbner op om forhandlingerne. Udmeldingerne kommer efter, at Dansk Erhverv og tidligere Novo-topchef Lars Rebien de seneste uger har advaret regeringen om at have et for ensidigt fokus på målet om at reducere CO2-udledningen med 70 pct. i 2030.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

DI bifalder ny finanslovsaftale uden flyafgift

Hos DI Transport er direktør Michael Svane glad for, at en flyafgift ikke fandt vej til ny finanslov. Organisationen mener dog, at andre elementer i delaftale giver en "startbane" for grøn omstilling af luftfarten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier