Regeringen dropper lovforslag om opgavetyveri

Erhvervsministeren har tirsdag meddelt, at man dropper tre lovforslag, der skulle sikre mere fair konkurrencevilkår mellem det offentlige og det private.
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har på et samråd tirsdag orienteret om, at regeringen dropper tre lovforslag, der skulle sikre, at private virksomheder ikke oplever at blive udkonkurreret af kommuner og regioner i kampen om offentlige opgaver.

Det skriver Børsen.

Finansministeriet sendte inden samrådet et brev til aftalepartierne, der var blevet enige om at arbejde for en ny lovgivning, og i brevet blev det gjort klart, at regeringen ikke længere ville arbejde for de tre lovforslag.

"Høringerne af de tre lovforslag viste bl.a. at Kommunernes Landsforening var kritiske overfor alle tre lovforslag, som de mente var unødvendige, bureaukratiske, og ikke støtter målet om større klarhed," lød det fra Simon Kollerup på samrådet.

Sidste år indgik den tidligere VLAK-regering en aftale med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og De Radikale om at indføre et nyt klagenævn, hvor virksomheder kunne klage, hvis de skulle blive udsat for offentlig erhvervsaktivitet på ulige konkurrencevilkår.

For en måned siden meddelte S-regeringen, at man droppede klagenævnet, hvilket mødte kritik fra blandt andre Dansk Industri og Dansk Erhverv. Regeringen forslår nu, at man etablerer én central klageindgang hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, skriver Børsen.

Minister tilbageruller planer om et nyt klagenævn

Regeringen prøver igen at nå i mål med aftale om opgavetyveri

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også