Minister sender omdiskuteret lovforslag om arveafgift i høring med få dages høringsfrist

Regeringens lovforslag om at forhøje bo- og gaveafgiften for familieejede virksomheder er sendt i høring. Høringsfristen er dog alt for kort, lyder kritikken.
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Skatteminister Morten Bødskov (S) har onsdag fremsat og sendt et omdiskuteret lovforslag om højere bo- og gaveafgift for familieejede virksomheder i høring. Høringsfristen er på mandag, og den korte frist møder kritik fra flere parter.

Det skriver Børsen.

Kritikken kommer blandt andet fra Dansk Industri og Peter Foss, der er bestyrelsesformand i den familieejede Foss-koncern.

"Det er en urimeligt kort svarfrist på noget, der er så vigtigt for landets arbejdspladser og investeringer," siger Peter Foss til Børsen.

Peter Foss, der også er med i netværket Vækst i Generationer, kritiserer blandt andet, at der i lovforslaget ikke står beskrevet noget om retssikkerhed ved værdiansættelse.

Ifølge Børsen anbefaler Justitsministeriet generelt, at en høringsfrist er på fire uger. Avisen har ikke haft mulighed for at komme i kontakt med Skatteministeriet angående sagen.

Fagforeninger advarer ministre om øget arveskat

IT-Branchen: S-arveafgift vil få it-virksomheder til at løbe mod udlandet 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også