Minister sender omdiskuteret lovforslag om arveafgift i høring med få dages høringsfrist

Regeringens lovforslag om at forhøje bo- og gaveafgiften for familieejede virksomheder er sendt i høring. Høringsfristen er dog alt for kort, lyder kritikken.
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Skatteminister Morten Bødskov (S) har onsdag fremsat og sendt et omdiskuteret lovforslag om højere bo- og gaveafgift for familieejede virksomheder i høring. Høringsfristen er på mandag, og den korte frist møder kritik fra flere parter.

Det skriver Børsen.

Kritikken kommer blandt andet fra Dansk Industri og Peter Foss, der er bestyrelsesformand i den familieejede Foss-koncern.

"Det er en urimeligt kort svarfrist på noget, der er så vigtigt for landets arbejdspladser og investeringer," siger Peter Foss til Børsen.

Peter Foss, der også er med i netværket Vækst i Generationer, kritiserer blandt andet, at der i lovforslaget ikke står beskrevet noget om retssikkerhed ved værdiansættelse.

Ifølge Børsen anbefaler Justitsministeriet generelt, at en høringsfrist er på fire uger. Avisen har ikke haft mulighed for at komme i kontakt med Skatteministeriet angående sagen.

Fagforeninger advarer ministre om øget arveskat

IT-Branchen: S-arveafgift vil få it-virksomheder til at løbe mod udlandet 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også