PolicyWatch

Fagforeninger advarer ministre om øget arveskat

Fagforeningerne Dansk Metal og 3F er gået sammen med DI om en advarsel til regeringen om at øge arveskatten på virksomheder, skriver Børsen.

Per Christensen er formand for 3F. | Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Dansk Metal, 3F og DI er bekymrede over regeringens forslag om at hæve arveskatten på virksomheder, og parterne har derfor sendt et fælles brev til finansminister Nicolai Wammen (S), erhvervsminister Simon Kollerup (S) og skatteminister Morten Bødskov (S).

Det skriver Børsen.

Brevet er underskrevet af Per Christensen, formand for 3F, Claus Jensen, formand for Dansk Metal og Lars Sandahl Sørensen, direktør i erhvervsorganisationen DI. Grundessensen i brevet er, at parterne advarer regeringen mod at hæve arveskatten på virksomheder.

"Vi er bekymrede for, hvordan afgiftsstigningen på det nuværende regelgrundlag vil stille mange af Danmarks ejerledede og familieejede virksomheder rundt omkring i lokalsamfundene. Her er tale om rigtig mange små og mellemstore virksomheder, som de kommende år skal investere massivt i digitalisering og grøn omstilling for fortsat at kunne fastholde og udvikle arbejdspladser," lyder det i brevet.

Dansk Metal, 3F og DI er positive overfor, at regeringen vil lave en henstandsordning over 30 år, men foreslår dog også, at man laver en løsning, så afbetalingen kan blive midlertidigt suspenderet i en kort periode.

Usikkerhed om arveskat skaber utidige generationsskifter i virksomheder

Familievirksomhed til Venstre: Arveafgift truer 300.000 arbejdspladser 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier