PolicyWatch

Kovending i styrelse får partier til at undre sig over særbehandling af taxabranchen

Færdselsstyrelsen kan med én udmelding forringe det københavnske taximarked pludseligt, og det vækker harme i folketingssalen.

Sidste år købte den tysk-svenske kapitalfond Triton Dantaxi, og her lød kravet, at den "væsentlige" ejerandel skulle gøre til i EU. Men nu har man altså besluttet sig for at ændre kravet til ejerskabet af et dansk taxaselskab. | Foto: Philip Davali/Philip Davali, Ekstra Bladet

En kovending fra Færdselsstyrelsen kan i værste fald betyde, at 1.000 taxier fra det københavnske taximarked fjernes, og det vækker vrede blandt flere politikere, skriver Berlingske.

Flere partier, herunder Venstre, DF, Konservative og Radikale Venstre, sætter nu spørgsmålstegn ved, hvorfor danske taxaselskaber skal ejes af investorer, der har til huse i EU eller i et EØS-land. Krav til bopæl i EU gælder nemlig ingen andre brancher, og det kan nu få den betydning, at Dantaxi ikke kan drive taxiselskab i Danmark.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det ”mirakler” at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier