PolicyWatch

Borgerlige partier vil skrive rødt beskæftigelses-princip ind i klimaloven

Fire blå partier vil kopiere tekst fra forståelsespapiret om beskæftigelse og skrive det ind i den klimalov, som skal ligge færdig inden længe. De Radikale afviser.

"Initiativer, der måtte reducere beskæftigelsen, modsvares af andre – men ikke nødvendigvis samtidige – tiltag, der som minimum øger beskæftigelsen tilsvarende," lyder det i forståelsespapiret, Radikale var med til at udforme. | Foto: Jens Dresling

Når klimalovsforhandlingerne fortsætter fredag, vil de borgerlige partier møde op med krav om, at beskæftigelsen ikke må falde som konsekvens af den førte klimapolitik. Det skriver Børsen.

Ifølge Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative bør de røde partiers egen tekst fra forståelsespapiret skrives ind i den kommende klimalov, som ifølge Børsens kilder kan lande fredag.

"I Venstre synes vi, at den passus fra forståelsespapiret om beskæftigelse er spot on. Vi håber meget på, at forståelsespartierne vil være loyale om deres egen formulering," siger klimaordfører Thomas Danielsen (V) til Børsen.

Hos De Radikale, som var med til at forhandle formuleringen ind i forståelsespapiret, afviser partiets finansordfører, Sofie Carsten Nielsen, at skrive samme sætning ind i klimaloven. Den gælder for den samlede økonomiske politik, lyder det.

Rederne roser grønne punkter i finanslov – men ser også mangler

Overblik: Her er organisationernes reaktion på finansloven 

Mere fra PolicyWatch

Heunicke forventes at deltage i EU-rådsmøde om medicinsk udstyr

Efter bekymringer fra læger og producenter af medicinsk udstyr, der frygter, at der kan komme mangel på udstyr, ser det nu ud til, at fungerende sundhedsminister Magnus Heunicke vil deltage ved fredagens EU-rådsmøde om implementeringen af Medical Device Regulation, MDR.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier