PolicyWatch

Opgør med dyrt frådseri: Nu skal det være slut med at sende halvtomme pakker

Der kan være både penge og CO2 at spare, hvis der fragtes færre pakker med store mængder luft. Derfor vil Erhvervsminister Simon Kollerup (S) kulegrave emballageforbruget hos de danske virksomheder.

Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) lægger nu op til at kulegrave emballageforbruget hos de danske virksomheder, så man sammen kan komme med løsninger, der bl.a. gør op med fragten af halvtomme pakker, skriver Finans.

En analyse fra Teknologisk Institut viser, at danske virksomheder til sammen kan hente en årlig besparelse på 11,8 mia. kr., hvis man gør op med emballagespildet, mens det samtidig estimeres, at det kan reducere klimabelastningen med over 600.000 ton CO2 om året.

"I takt med, at vi er flere og flere, der køber stadig flere ting på nettet, bliver potentialet i at gøre noget ved emballagespildet lige præcis her bare større og større. Hele logistik- og handelsbranchen kommer i den grad til også at være nogle af dem, der skal levere på den grønne omstilling," siger Simon Kollerup til Finans.

I Tyskland har man allerede indført nye lovkrav til emballagehåndteringen, men det er i første omgang ikke planen hos den danske regering, der dog fra 2024 er forpligtet af nye EU-regler om producentansvar for emballage.

Miljøstyrelsen foreslår indsamling af mindst syv affaldsfraktioner ved alle husstande

Salget af elbiler er firedoblet i 2019 og slår rekord 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier