PolicyWatch

Erhvervslivet efterlyser plan for anden smittebølge: "Vi skal gøre alt for ikke at lukke ned igen"

Brancheorganisationer opfordrer regeringen til at tage hensyn til samfundsøkonomien og fremlægge en plan for eventuelle nedlukninger.

Foto: Aleksander Klug/Ritzau Scanpix

Dansk erhvervsliv bakker op om de tre økonomer, der torsdag opfordrede regeringen til at fremlægge en plan for håndteringen af en eventuel anden bølge af coronasmitte. Det skriver Berlingske.

Dansk Erhverv, Dansk Industri og SMVdanmark påpeger, at det er afgørende for deres medlemmer, at de kan tilrettelægge forretningen og tage forholdsregler. Brancheorganisationerne advarer samtidig mod en gentagelse af de omfattende nedlukninger fra tidligere i år.

"Der er ingen tvivl om, at vi skal gøre alt for ikke at lukke ned igen, selv om det var det rigtige. Jeg har svært ved at se, at vi kommer i den situation, hvor vi skal gøre det så drastisk igen. Det er svært at forestille sig, og jeg vil håbe, at man går langt for ikke at gøre, som man gjorde i første omgang. Vi skal også tage hensyn til samfundsøkonomien, og det er vigtigt også for velfærdssamfundet, at vi har et erhvervsliv," siger Morten Langager, direktør i Dansk Erhverv, til Berlingske.

Partier efterlyser klar plan fra regeringen ved smittestigning

Topchefer og investorer frygter nyt corona-tilbageslag

Flere europæiske lande har strammet coronagrebet – igen 

Mere fra PolicyWatch

Historisk FDA-afgørelse om substitution af langtidsvirkende insulin

Den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, har onsdag godkendt, at brugere af det langtidsvirkende insulin Lantus fra Sanofi kan få udleveret det langtidsvirkende insulin Semglee fra Mylan, uden først at få udskrevet en specifik recept på Semglee hos lægen. Sydbank-analytiker vurderer dog ikke, at det får stor betydning for Novo Nordisk.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier