Mette Frederiksen afviser en konkret corona-plan

Vi kan stå i en helt anden situation om tre uger. Supervåbnet er ikke politiske beslutninger, siger statsministeren.
Foto: LISELOTTE SABROE//
Foto: LISELOTTE SABROE//

Statsminister Mette Frederiksen (S) kommer ikke til at fremlægge en konkret plan for at bremse udviklingen med stigende smittespredning.

"Vi ved godt allesammen, hvad der virker, siger Mette Frederiksen til DR Nyheder og henviser til de corona-retningslinjer, som danskerne blev bekendt med i foråret.

"Jeg bliver nødt til at sige både til politiske kollegaer og til journalister, at det med at bede om en konkret plan om en virus er en mærkelig diskussion, for vi var i en helt anden situation for tre uger siden, og vi kan stå i en anden situation om tre uger.

"Derfor handler det lige nu om at følge situationen meget tæt og minde hinanden om, at supervåbnet faktisk ikke er politiske beslutninger. Det er, hvad vi gør hver især. Det er håndsprit, håndvask og afstand. Med stigende smittetal er der behov for, at vi allesammen går tilbage og gør alt det, som danskerne var gode til i foråret," siger statsministeren.

Der er stadigvæk meget stor forskel på smittetrykket i Danmark, og vores strategi er den lokale og regionale indsats. Der kan også være behov for nye nationale initiativer, for eksempel hvad angår masker og mundbind, og det skal man begynde at indstille sindet efter, siger hun til DR.

Statsministeren vil hellere indføre et påbud om, at danskerne skal bruge mundvind i for eksempel den offentlige transport og i supermarkedet end at skulle lukke landet ned igen.

Industrien: Altafgørende førsteprioritet at undgå ny nedlukning 

Dansk Erhverv kræver politisk hjælp efter mareridtsmåned for københavnske hoteller 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også