PolicyWatch

Regeringen: V's finanslovsforslag er en hån mod coronaledige

Venstre vil i finanslovsudspil sænke skatten for at øge beskæftigelsen. Regeringen afviser skattelettelser.

Finansordfører Christian Rabjerg Madsen (S) med skatteminister Morten Bødskov (S). | Foto: Jens Dresling

Store skattelettelser er ikke måden, man skaber arbejdspladser og bringer folk tilbage i arbejde.

Det siger Christian Rabjerg Madsen, finansordfører for Socialdemokratiet, efter at Venstre har præsenteret sit udspil til næste års finanslov.

Udspillet indeholder blandt andet et forslag om at lette skatten for borgere og virksomheder med over to milliarder kroner i 2021.

Ifølge Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen vil skattelettelser skaffe flere mennesker i arbejde. Men det er Christian Rabjerg Madsen ikke enig i.

"Jeg kan forstå på Venstre og Jakob Ellemann, at de mener, det er nødvendigt at sætte skatten ned, for at folk ønsker at gå på arbejde."

"Det synes jeg, man skulle tage til Kastrup og fortælle de mennesker, der har mistet deres arbejde i lufthavnen. Altså at det skyldes, at skatten er for høj."

"Det er nærmest en hån mod de mennesker, som på grund af corona har mistet deres arbejde," siger Christian Rabjerg Madsen.

Da regeringen i slutningen af august præsenterede sit eget forslag til næste års finanslov, var der blandt andet et forslag om at oprette en såkaldt krigskasse på "et pænt milliardbeløb". Pengene fra den skal bruges til at stimulere dansk økonomi under coronakrisen.

Christian Rabjerg Madsen mener, at krigskassen sammen med eksempelvis store investeringer i grøn omstilling og opkvalificering af mennesker er bedre løsninger til at øge beskæftigelsen end skattelettelser.

"Det er ikke skatten, der er årsag til, at mennesker har mistet deres arbejde i Danmark det seneste år. Det er på grund af corona."

"Derfor er vores vigtigste opgave med finansloven at bekæmpe arbejdsløshed."

"Det gør vi blandt andet med krigskassen, som sikrer, at vi har mulighed for at holde hånden under eksporten, og det gør vi med vores massive investeringer i den grønne omstilling, så vi skaber nye job."

"Det er den vej, regeringen ønsker at gå," siger Christian Rabjerg Madsen.

Venstres udspil kommer på et tidspunkt, hvor regeringen forhandler med Folketingets partier om næste års finanslov.

Hvis det lykkes at lave en aftale i forbindelse med forhandlingerne, skal finanslovsforslaget vedtages inden årets udgang.

Venstre vil ud af coronakrise med milliard-skattelettelser

Utraditionel Trump har holdt linjen overfor finanssektoren: Biden-sejr kan give ro og grønt gennembrud  

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier