Medier: Stor opbakning til Ellemann – og nyt møde om Støjberg-sag

Der er indkaldt til yderligere et møde i Venstre tirsdag i sag om melding om rigsretssag mod Støjberg.
Inger Støjberg (V) og Jakob Ellemann (V). | Foto: HENNING BAGGER/Henning Bagger / henning bagger
Inger Støjberg (V) og Jakob Ellemann (V). | Foto: HENNING BAGGER/Henning Bagger / henning bagger
RITZAU

Der var stor opbakning til Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen ved et møde i partiets magtfulde forretningsudvalg tirsdag aften.

Her har medlemmer skullet tilkendegive, om de bakker op om Ellemann eller næstformand Inger Støjberg efter formandens melding om, at Venstre muligvis kan komme til at bakke op om en rigsretssag mod Støjberg.

Det skriver B.T.

Ifølge avisen har kun to personer ud af 26 udtrykt støtte til Inger Støjberg - den ene er hende selv. Den anden er Pernille Roth, der sidder i regionsrådet i Region Nordjylland.

Der er nu indkaldt til et hovedbestyrelsesmøde tirsdag aften, skriver B.T. Hos TV2 kan man læse, at det møde har starttidspunkt klokken 21.40.

Mødet er kommet i stand, efter at Ellemann har meldt ud, at Venstre vil bakke op om en mulig rigsretssag mod Støjberg, såfremt der findes grundlag for det.

Inger Støjberg skrev mandag på Facebook, at hun er "helt uenig" i den holdning.

Sagen omhandler den instruks, som i februar 2016 blev udstedt af Udlændinge- og Integrationsministeriet med Inger Støjberg som minister. Den fik Udlændingestyrelsen til - i strid med loven - at adskille alle asylpar, hvor den ene var mindreårig.

Instruksen blev i 2017 betegnet som ulovlig af Folketingets Ombudsmand. En adskillelse ville kræve en individuel vurdering af hvert enkelt par.

Instruksen om at adskille asylpar var klart ulovlig, konkluderede også Instrukskommissionen i sin delberetning. Den kom tidligere i december.

Derudover blev det konkluderet, at Støjberg blev advaret om ulovligheden, og at Folketinget efterfølgende blev vildledt om forløbet.

Kommissionen har dog ikke fundet beviser for, at den daværende minister gav en direkte ordre om at bryde loven.

Medie: Ellemann bad kort før jul Støjberg om at trække sig

V-borgmestre opfordrer Støjberg til pause som næstformand 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også