Rapport: Regeringen nedprioriterede de økonomiske konsekvenser i starten af coronakrisen

I en ny evaluering vurderer en ekspertgruppe, at regeringen i foråret i mindre grad havde øje for økonomien frem for folkesundheden
Foto: Philip Davali
Foto: Philip Davali

Det var ikke økonomien, der var førsteprioritet og fokus, da første del af coronakrisen begyndte i marts.

Det skriver Berlingske på baggrund af en rapport fra en ekspertgruppe, der fredag har fremlagt resultater af en evaluering af regeringens håndtering af coronaepidemien.

"Det er udredningsgruppens klare indtryk, at regeringen og Statsministeriet i tidsrummet fra årsskiftet til og med marts 2020 har et meget stærkt fokus på de folkesundhedsmæssige konsekvenser af covid-19. Rådgivning om krisens og krisetiltagenes bredere samfundsmæssige konsekvenser, herunder deres økonomiske konsekvenser og de retlige problemstillinger, som med de meget stærke indgreb opstår, er i mindre grad genstand for opmærksomhed," står der bl.a. i rapporten.

Michael Svarer, der er en af de tre økonomiske eksperter, som regeringen har bedt forholde sig til coronaepidemien ud fra et samfundsøkonomisk perspektiv, erklærer sig over for mediet enig i, at regeringen fokus var højere på de folkesundhedsmæssige konsekvenser frem for de økonomiske konsekvenser i perioden.

Partier overvejer at ændre i anklageskriftet mod Støjberg

Brancheorganisationer: Regeringens lån kan være stakket frist

Brancheorganisation tager afstand fra EU-greb: Det risikerer at bringe vaccine-leverancer i fare 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også