PolicyWatch

Radikale vil halvere CO2-udledninger fra landbruget

Det er nødvendigt, at landbruget reducerer udledningerne af drivhusgasser med 8 mio. ton CO2 inden 2030, mener Det Radikale Venstre.

"Selv hvis vi anlægger et ekstremt optimistisk blik på industri og transport, kan vi stadig ikke undgå, at vi ca. skal halvere udledningerne fra landbrug," siger Zenia Stampe til Børsen. | Foto: Jens Dresling

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) håber på at lande en klimaaftale med et eller flere borgerlige partier, men Radikale insiterer nu som støtteparti på at komme med i aftale om bindende klimamål for landbruget, skriver Børsen.

Partiet ser det som nødvendigt, at landbruget reducerer sine drivhusgas-udledninger med, hvad der svarer til 8 mio. ton CO2, hvis målsætningen om en samlet dansk reduktion på 70 pct. skal nås inden 2030.

Sådan lyder vurderingen fra Det Radikale Venstre, siger fødevareordfører Zenia Stampe (R), til Børsen:

"Affald, energi og spildevand går alle i nul i 2030. Så det er et spørgsmål om, hvor meget industri, transport og landbrug skal levere. Selv hvis vi anlægger et ekstremt optimistisk blik på industri og transport, kan vi stadig ikke undgå, at vi ca. skal halvere udledningerne fra landbrug."

Men en reducering på 8 mio. ton ser ikke ud til at være realistisk, lyder vurderingen til mediet fra professor Jørgen E. Olesen, som peger på, at 7 mio. ton er det maksimale.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier